O víkendu se ochladí, mlhy zmizí a teploty mohou spadnout i sedm stupňů pod nulu!
Ilustrační foto: CC0
Zajímavosti

Ústecký kraj - Jak čtvrteční den skončil, tak páteční začal – v relativně husté mlze, alespoň v nižších polohách. Na vyvýšených místech jsme si mohli užít sluníčka, a i vyšších teplot. Jaké počasí nabídne již předposlední neadventní víkend (ano, za dva týdny to začne)?

V sobotu 17. 11. 2018 slavíme státní svátek, což samozřejmě troposféru neboli počasí ani omylem nezajímá. K žádné změně nicméně nedojde, vzdušný prostor totiž bude nadále spravovat mohutná tlaková výše, jejíž střed se v průběhu sobotního dne přestěhuje z Evropy východní do Evropy severní, což se později projeví pádem teplot. Čili sobota nabídne v podstatě to samé, co pátek – budeme-li mít štěstí (na vrcholcích kopců a ve vyšších partiích Krušných hor jasná věc), čeká nás celodenní jasno, v opačném případě zase angažování se ze strany mlh. Holt pozdní podzim se nezapře. Nejvyšší odpolední teploty mezi 5 až 9 °C, ráno v minimu mezi -2 až -6 °C, v případě celonoční mlhy zas okolo 0 °C.

V neděli 18. 11. 2018 odstartuje tvz. petrohradský expres, tzn. severovýchodní proudění. To je v tuto roční dobu již poměrně chladonosné, přestože třeskuté mrazy ještě přinést nemůže. Avšak výhodou je, že „severovýchoďák“ je nejen chladný, ale téže suchý. Pravděpodobnost výskytu mlh tudíž rapidně klesá, jinými slovy se konec tohoto týdne jeví býti slunným, tentokrát i dole pod kopci a horami. Sečteno a podtrženo: V noci, ráno a dopoledne jasno, odpoledne od severu až severovýchodu přibývání oblačnosti vysokého patra. Nejvyšší odpolední teploty mezi 1 až 5 °C, ráno v minimu mezi -3 až -7 °C.

(soj)

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru