V tomto špičkovém Mercedesu je česká stopa! Víte, který jeho díl se vyrábí u Bíliny?
Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé. Foto: Daimler
Zajímavosti

Chudeřice – Pořádnou „českou stopu“ zanechává AGC Automotive Czech v nových špičkových modelech koncernu Daimler. Největší domácí výrobce automobilových skel začal dodávat do nových limuzín a sporťáků boční skla. Autoskla je možné nově najít v luxusní limuzíně C257, hatchbacku W177 a především pak v unikátním sportovním modelu Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé. Z Chudeřic na Teplicku do těchto modelů putují desítky tisíc kusů skel.

„Dodávky autoskel do takovýchto vozů jsou i pro nás vždy trochu výjimečné. Auta jsou opravdu nádherná a prodávají se prakticky po celém světě. To, že v nich je část vyrobená zde v Chudeřicích na Teplicku, je pro nás skvělý pocit. Cesta našich skel do těchto automobilů je vždy relativně dlouhá. Začíná konzultacemi s automobilkou, pokračuje u nás vývojem a testovací výrobou. Až poté je možné najet na sériovou výrobu v tisících nebo desítkách tisíc autoskel,“ říká generální ředitel AGC Automotive Czech Luděk Steklý.

Mercedes-AMG GT X290 byl jednou z hvězd letošního autosalonu v Ženevě. Jde o projekt Mercedesu a společnosti AMG, která se dosud zabývala pouze výrobou motorů. Čtyřdvéřové kupé je kompletně nově vyvinuté vozidlo. „Vzhledem k tomu, že se jedná o reprezentativní model, se kterým chce automobilka uspět, jsou zde nadstandardní nároky na kvalitu dodávaných dílů,“ poznamenal Marek John, ředitel vývoje AGC Automotive Czech. Do nových modelů koncernu Mercedes-Benz dodá Chudeřická AGC Automotive Czech až několik stovek tisíc autoskel ročně.

AGC Automotive Czech dodává automobilová skla pro důležité modely mnoha evropských značek. V nedávné minulosti šlo například o evropská auta roku Volvo XC60 a Peugeot 3008, pro první hybridní Porsche Spyder 918 nebo pro legendární vozy Mini Cooper.

AGC Automotive Czech v Chudeřicích je největším závodem na výrobu autoskel skupiny AGC a jedním z největších a nejkomplexnějších v Evropě. Zaměstnává přes 2400 lidí. Skupina AGC je největším světovým výrobcem plochého skla. AGC Automotive Czech dodává automobilová skla pro všechny největší světové automobilky, jako jsou jednotlivé značky koncernů Volkswagen, Mercedes, BMW, Škoda, GM, FORD, Renault, Toyota, Peugeot, Citroën, Suzuki, Fiat a další.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru