Zaměstnanci v obchodech Tesco si polepší, od července dostanou až o čtvrtinu vyšší mzdu
Ilustrační foto
Zajímavosti

ČR -Společnost Tesco Stores ČR zvýší od 1. července 2018 zaměstnancům obchodů jejich základní tarifní měsíční mzdu až o 24 %, v průměru se jedná o navýšení základních mezd o 17 %. Dohodli se na tom zástupci společnosti Tesco a odborových organizací Tesco Stores ČR při kolektivním vyjednáváním o výši mezd. Zároveň došlo k uzavření kolektivní smlouvy na období dvou let.

Tesco je jedním z největších soukromých zaměstnavatelů v České republice, zaměstnává přes 11 tisíc lidí. „Investice do našich zaměstnanců je pro Tesco dlouhodobě klíčová. Jsem rád, že nám dobré výsledky naší společnosti za minulý finanční rok umožní i nadále navyšovat mzdy. Oproti předcházejícím rokům bude letošní investovaný objem prostředků do mezd zaměstnanců našich obchodů historicky nejvyšší. Věřím, že i tímto krokem dokážeme nadále vytvářet motivační prostředí pro naše stávající i nové zaměstnance,“ říká Patrik Dojčinovič, výkonný ředitel Tesco pro Českou republiku.

„Vyjednaný výsledek je více než uspokojivý, podařilo se nejen docílit zásadního navýšení základních mezd, ale i v rámci balíčku benefitů, které jsou zachovány, došlo i k jejich rozšíření, “ říkají za vyjednávací tým shodně Milan Matušík a Ivan Předinský, zástupci odborových organizací při Tesco Stores ČR k výsledkům jednání.

Razantní navýšení mezd letos oznámil i Lidl. Od 1. března 2018 činí nástupní mzda zaměstnanců a zaměstnankyň Lidlu na pozici prodavač(ka)/pokladní při čtyřicetihodinovém úvazku 28 tisíc korun. „Již loni jsme výrazným navýšením mezd vyjádřili dík našim zaměstnancům za skvělou práci a za náš úspěch, na kterém mají právě oni obrovský podíl. Chceme být nejatraktivnějším zaměstnavatelem v oboru, to znamená volbou číslo jedna pro ty nejlepší. Výborné ocenění velmi náročné práce přitom považujeme za základ, proto jsme se rozhodli pro další krok,“ říká ke zvýšení mezd generální ředitel společnosti Lidl Česká republika, Pavel Stratil.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru