Soutěž regulovčíků: Patnáct policistů z kraje řídilo „ručně“ dopravu na křižovatce. Řidiči pokynům často nerozuměli
Jeden z policistů při soutěži. Během soutěže se projevilo, že se většina motoristů s pokyny policisty při řízení křižovatky setkává málokdy a neví si s nimi rady. Foto: Policie ČR
Zajímavosti

Ústecký kraj - Ve středu 13. června 2018 proběhlo krajské kolo soutěže dopravních policistů Regulovčík 2018. Soutěže, která se skládá z teoretické a praktické části, se zúčastnilo 15 dopravních policistů z celého Ústeckého kraje včetně 6 žen.

Soutěž byla zahájena praktickou částí na křižovatce ulic Revoluční - Panská - U Trati v Ústí nad Labem, při níž se policisté „utkali“ v umění řídit dopravu na křižovatce. Porotci z řad velitelů soutěžících policistů a zástupce Besipu posuzovali například jak vstoupí policista do vozovky při střídání kolegy, ústroj policisty, postoj, srozumitelnost a provedení pokynů, řešení vzniklých situací a jiné.

1306regulovcik1

 Během soutěže se projevilo, že se většina motoristů s pokyny policisty při řízení křižovatky setkává málokdy. Řidiči si s pokyny policistů mnohdy nevěděli rady, najížděli do křižovatky a nevěděli, zda mohou pokračovat v jízdě, nebo mají zastavit, někteří objížděli policistu z nesprávné strany. Pokyny dopravních policistů dělaly problémy i chodcům. 

V teoretické části policisté prokázali své znalosti pravidel silničního provozu a odborných právních předpisů, pro zvládnutí testu museli splnit časový limit. Policisté dále absolvovali „jízdu zručnosti“.

Výsledky soutěže:
prap. Bc. Milan Robovský , DI Most
prap. David Rubeš, DI Litoměřice
pprap. Svatopluk Walter, DI Most

Policisté, kteří se umístili na prvním a druhém místě, se kvalifikovali do celorepublikové soutěže regulovčíků, která proběhne v září v Českých Budějovicích. Vítězové na prvních třech příčkách obdrželi ceny věnované Besipem.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru