VIDEO: Oblaka páry a kouře! Kraj dnes křižovaly historické lokomotivy
Parní lokomotiva Šlechtična odjíždí z Mostu směr Ústí. Foto: Oldřich Hájek
Teplice

Ústecký kraj - V sobotu 19. května vypravily České dráhy zvláštní parní vlaky u příležitosti výročí 160 let od zahájení provozu na Ústecko–teplické dráze.

V čele zvláštních vlaků jela lokomotiva 475.179 „Šlechtična“, kterou můžete vidět také v našem videu z mosteckého nádraží, a parní lokomotiva 556.0506 „Štokr“. Velikým lákadlem pro fanoušky železnice byly souběžné jízdy obou parních vlaků v některých mezistaničních úsecích.

K vidění byla ještě jedna dnes již historická souprava. Na vybrané pravidelné vlaky v relaci Děčín – Most (Chomutov) byla mimořádně nasazena muzeální elektrická jednotka EM 475.1046 přezdívaná Žabotlam. I tu můžete vidět na videu. Do Mostu přijela Šlechtična i Žabotlam v pravé poledne k radosti všech spotterů současně.

Video

https://www.youtube.com/watch?v=z03CL3tR6j0

Foto

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru