Miminka hospitalizovaná v teplické nemocnici ohlídají nové monitory dechu
Nové monitory dechu. Zdroj: Krajská zdravotní
Teplice

Teplice – Novorozenecké oddělení teplické nemocnice získalo dvacet nových monitorů dechu v hodnotě 40 tisíc korun od Nadace Křižovatka. Monitor dechu trvale kontroluje pohyby dítěte, pokud miminko přestane dýchat, spouští přístroj zvukový a optický signál.

Monitory dechu pomáhají nejen v péči o novorozence, ale také o malé kojence. „Monitory využívají kromě zdravotníků stále častěji i maminky, které si je mohou zapůjčit po odchodu od nás domů,“ uvedl primář dětského a dorostového oddělení teplické nemocnice Jaroslav Procházka. 

„Hlavní činností Nadace Křižovatka je zprostředkování monitorů dechu pro miminka mezi dárcem a nemocnicí. Oslovujeme firmy, instituce či společnosti a díky jejich finanční podpoře zajišťujeme postupné obnovování těchto citlivých přístrojů v nemocnicích v téměř v celé České republice,“ řekla při předání monitorů dechu Miloslava Stibůrková, regionální manažerka Nadace Křižovatka pro Čechy.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru