Dva Kubánci mířili do Německa. Jeden ale ukazoval falešný pas, druhý u nás neměl co dělat
CIZINECKÁ POLICIE KONTROLUJE DOKLADY. ILUSTRAČNÍ FOTO OLDŘICH HÁJEK
Teplice

Ústí nad Labem – Osobní auto s německou poznávací značkou zastavili ke kontrole policisté na dálnici D8 ve směru do Německa. Ve voze seděli tři cizinci. U dvou z nich se ovšem vyskytly problémy: jeden ukázal jako doklad falešný pas, druhý zase neměl oprávnění pobývat na území ČR.

Kontrola proběhla v pátek dopoledne, zapojila se do ní cizinecká policie. Řidič předložil hlídce ID kartu Španělska a španělský řidičský průkaz. U něj jako jediného z posádky bylo vše v pořádku.

Spolujezdec na předním sedadle ovšem ukázal doklady, u nichž hned na místě policisté odhadli, že jsou falešné. „Ke kontrole předložil španělský cestovní pas, následně také španělský řidičský průkaz a mezinárodní řidičský průkaz. Předložené doklady tohoto cizince ale hlídka vyhodnotila jako padělané. Později to potvrdilo i odborné posouzení dokumentů,“ uvedla Šárka Poláčková, mluvčí Policie ČR pro Ústecký kraj.

Cizinec byl identifikován jako státní příslušník Kuby. Policisté ho zadrželi a sdělili mu podezření z trestného činu padělání a pozměnění veřejné listiny. Cestovní pas, který předložil, byl zjištěn v databázi ztracených a odcizených dokladů. Původně byl vystaven ženě – španělské státní občance.

Zajímavá byla i prověrka třetího cizince, rovněž Kubánce. Ten neměl doklady, ale předložil potvrzení o probíhajícím azylovém řízení v Německu. „Toto řízení ho ale neopravňuje ke vstupu a pobytu na území ČR,“ připomněla Šárka Poláčková. I tohoto Kubánce hlídka zadržela a následně byl předán německým policistům k dalšímu řízení v rámci readmisní dohody.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru