OBRAZEM: Velký sesuv na trati z Ústeckého kraje na Karlovy Vary a Cheb. Koleje se propadly o několik metrů
Sesuv zeminy s kolejemi u Dalovic. Foto: e-deniky.cz
Teplice

Dalovice – K sesuvu půdy došlo u obce Dalovice na Karlovarsku. Postihl jednu z kolejí na dvojkolejné trati. Doprava je tu pozastavena. Nikomu se nic nestalo.

Podle informací Českých drah došlo k události v sobotu v poledne. Doprava byla zastavena včas poté, co se nejprve objevila drobná závada. Teprve potom zhruba po čtyřech hodinách následoval masivní sesuv v délce asi padesáti metrů, zřejmě v důsledku prudkých dešťů. Svah klesl zhruba o deset metrů.

Bližší ohledání místa a rozhodnutí, co dělat dál, je zatím naplánováno na pondělí. Zda se podaří obnovit provoz alespoň na jedné koleji, je zatím otázkou. Opravy potrvají několik dní a náklady se dají odhadnout na miliony až desítky milionů korun.

Jde o úsek železniční trati mezi Dalovicemi a Hájkem. Trať spojuje Karlovarský a Ústecký kraj, jezdí zde vlaky mezi Chebem a Kláštercem. Vlaky nahrazují autobusy, zpoždění je asi deset minut.

1504dalovice2

1504dalovice3

Sesuv zeminy s kolejemi u Dalovic. Foto: e-deniky.cz

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru