Řidič přepravní společnosti přišel na fígl, jak si objednávat zboží z e-shopu zadarmo. Dlouho mu to ale neprocházelo
Ilustrační foto
Teplice

Teplicko - Na fígl, jak si objednávat věci z e-shopu a neplatit za ně ani korunu, prišel pracovník jedné přepravní společnosti na Teplicku. K jeho smůle se ale na podvody brzy přišlo. Teď má na krku dva paragrafy. 

Mladý muž pracoval u přepravní společnosti jako řidič. Před několika dny si měl prostřednictvím internetu pod smyšleným jménem objednat z e-shopu tablet v hodnotě 36 tisíc korun. „Zboží dodané k doručení neexistujícímu adresátovi pak jako řidič přijal ve skladu, avšak nenačetl čárový kód zásilky a tablet si nechal, aniž by za něj zaplatil,“ popsal, jak si muž počínal, policejní mluvčí Daniel Vítek.

Když muž viděl, že mu trik vyšel, stejným způsobem si objednal ještě videoprojektor v hodnotě přes sto tisíc korun a další den dva notebooky, jeden za bezmála 85 a druhý v hodnotě 68 tisíc korun. „Opět měl v úmyslu zopakovat trik s nenačtením čárového kódu a věci si chtěl nechat a následně prodat, to už ale nestihl, protože si pro něj přišli policisté,“ doplnil Vítek.

Policisté mladého muže obvinili z přečinů podvodu a podvodu ve stadiu pokusu. Pokud bude uznán vinným, mohl by strávit až pět let za mřížemi.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru