Noční boj o život v Zámecké zahradě! Policisté zachránili tonoucího, sami přitom skončili v ledové vodě
Policisté, kteří muže zachránili. Foto: Policie ČR
Teplice

Teplice - Policisté z teplického oddělení hlídkové služby o víkendu zachraňovali život muži, který se propadl do zamrzlého rybníka.

"Po půl druhé v noci ze soboty na neděli jsme na tísňovou linku přijali oznámení, že do menšího rybníka v Zámecké zahradě spadl nějaký muž a topí se. Na místo ihned vyjely dvě hlídky, po příjezdu policisté ve vodě uviděli muže, který volal o pomoc a z posledních sil se snažil udržet na hladině," uvedl mluvčí policistů na Teplicku Daniel Vítek. K návratu na břeh mu bránil slabý led, který také znemožňoval policistům dostat se k muži. Snažili se ho vytáhnout pomocí tažných lan, muž ale v ledové vodě začal ztrácet vědomí a potápět se pod hladinu. "Jeden z policistů se začal po ledu plazit k otvoru, kde se muž topil, zachytil ho a snažil se dostat jeho hlavu nad vodu, přitom se pod ním také prolomil led a skončil v ledové vodě," popisuje dramatickou záchranu Daniel Vítek.

1503rybnik

Rybník, kde proběhl boj o život. Foto: Policie ČR

Zbývající policisté zatím k sobě svázali tažná lana z aut, vlezli také do vody, aby se dostali blíž a hodili lano kolegovi. Společně pak vytáhli tonoucího muže i policistu na břeh. "Devětadvacetiletému muži, který byl podchlazený a upadal do šoku, poskytli první pomoc a zabalili ho do izotermické fólie, následně ho předali do péče lékařů," dodal policista.

Díky rychlému a profesionálnímu zásahu policistů se podařilo muži zachránit život.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru