Do teplických parků a ulic se vrátí koše a sáčky na psí exkrementy. Zatím na zkoušku
Ilustrační foto
Teplice

Teplice - Během března bude v Teplicích rozmístěno na 50 odpadkových košů na psí exkrementy. Město se rozhodlo nabídnout majitelům psů tuto službu zatím ve zkušebním provozu. Po jejím vyhodnocení se rozhodne, zda originální nástavce na odpadkové koše nakoupí. Jak je služba využívána, budou monitorovat strážníci městské policie ve spolupráci s odborem životního prostředí.

Odpadkové koše se sáčky na psí exkrementy byly v Teplicích - v Šanovském parku a lázeňské části – už rozmístěné zkušebně v letech 2000 – 2002. Sáčky ale vandalové trhali a pohazovali po okolí, v koších končil komunální odpad. Koše proto byly z veřejných prostranství odstraněny. Po 15 letech vedení města Teplic věří v pozitivní změnu v přístupu občanů a doufá, že opatření přispěje ke zlepšení životního prostředí ve městě.

Teplice vynaloží na úklid psích exkrementů ze zeleně 860 000 korun ročně. Odklizeno je průměrně 3 500 kg psích exkrementů. Úklid je prováděn na všech veřejně přístupných zelených plochách, což představuje přibližně 180 hektarů. Úklidová firma na základě harmonogramu provádí úklid v období od poloviny března do poloviny listopadu v centru města 1krát týdně a na sídlištích 1krát za dva týdny. Kromě toho je pravidelně prováděn úklid z chodníků a komunikací, který je financován z částky na čištění komunikací.

Sáčky na psí exkrementy jsou nyní vydávány majitelům psů po zaplacení místního poplatku. Služba funguje od 1. června 2017 a každý platící majitel psa obdrží 100 kusů sáčků. Poplatek za psa je ve městě stanoven ve výši 200 korun za prvního psa. Město vybere na poplatcích za psa průměrně kolem 720 000 Kč ročně.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru