Lakýrník, programátor i skladníci dostávají stovky korun na dojíždění za prací
Ilustrační foto
Teplice

Ústecký kraj - Úspěch sklízí příspěvek na dojížďku, který Úřad práce ČR poskytuje od dubna 2016. Do konce února 2018 o něj požádalo celkem 6 415 zájemců. Přibližně desetina z nich je z Ústeckého kraje.

Nejvíce lidí chce dotovat dojíždění za výdělkem v Moravskoslezském (1 811), Olomouckém (1 535), Jihomoravském (626) a Ústeckém (605) kraji. „Jen v únoru přijal Úřad práce ČR 295 žádostí. Se 4 181 žadatelem už uzavřel dohodu o poskytnutí příspěvku (s 365 z nich v únoru). V jejich rámci přiznal měsíční částku většinou ve výši 1 500 a 2 500 Kč,“ uvedla mluvčí úřadu Kateřina Beránková.

Podpoření uchazeči nejčastěji dojíždí do práce 10 – 25 a 25 – 50 km. Jsou mezi nimi lidé různých profesí, např. administrativní pracovníci, výrobní dělníci, prodavači, automechanik, lakýrník, vychovatel, zdravotníci, programátor, skladníci, učitelé nebo třeba obchodní zástupce.

Úřad práce podpoří i stěhování za prací

Lidé mohou žádat také o jednorázový příspěvek na přestěhování se za prací ve výši 50 000 Kč. Dosud tak učinilo 261 zájemců. Nejvíce v Moravskoslezském (62), Olomouckém (51), Zlínském (31) a Jihomoravském (26) kraji. Celkem 118 z nich už ÚP ČR žádost schválil. Ostatní žádosti posuzuje. Vzdálenosti přestěhování se liší, v některých případech dosahují i 300 km. Mezi žadateli se objevují např. administrativní pracovníci, zdravotní sestry, specialisté v obchodní sféře a cestovním ruchu, pracovník v sociálních službách, zámečník nebo školnice.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru