U Mostu se dodělává čtyřpruhová silnice spojující důležitá průmyslová centra na severu Čech
Stavba silnice u Komořan. Foto: e-deniky.cz
Teplice

Komořany - Až bude toto dílo ke konci příštího roku hotové, zajásají hlavně řidiči cestující mezi Mostem a Chomutovem. Od loňského listopadu se staví mimoúrovňová křižovatka na silnici I/13 u bývalých Třebušic u Komořan. Po jejím vzniku bude silnice z Mostu na Chomutov - a samozřejmě i v opačném směru - kompletně čtyřpruhová.

Mimoúrovňová křižovatka Třebušice je pokračováním výstavby a modernizace silničního tahu I/13 (E 442), který spojuje důležitá průmyslová centra na severu Čech – Chomutov, Most, Teplice a Ústí nad Labem. Po jejím ukončení bude kompletní čtyřpruhové uspořádání silnice I/13 mezi městy Chomutov a Most.

„Hlavním důvodem zkapacitnění silnice I/13 je jednak poměrně silné dopravní zatížení zejména nákladní dopravou a také snaha o homogenizaci silničního tahu I. třídy jako hlavní podkrušnohorské magistrály,“ okomentoval zahájení výstavby generální ředitel ŘSD Jan Kroupa.

2502silnicekomorany2

Zde se dodělá silniční most přes železniční trať. Foto: e-deniky.cz

Mimoúrovňová křižovatka Třebušice navazuje na stavbu přeložky silnice I/13 Jirkov – Třebušice a řeší jeden z uzlových bodů na této trase – vykřížení se železniční tratí, včetně řešení rekonstrukce stávajícího mostního objektu nad touto tratí, napojení silnice II/255 Záluží – Komořany – Hořany – Postoloprty a v neposlední řadě i napojení jednotlivých průmyslových objektů na území Komořan a Třebušic na rekonstruovanou silnici I/13.

Území pro stavbu je geologicky složité, v minulosti bylo zasaženo těžbou uhlí. Proto bude nutné provést sanaci dvou důlních komor a věnovat zvýšenou pozornost zakládání stavby.

Hlavní trasa:

  • délka: 1342 m
  • plocha vozovek: 37 125 m2
  • počet stavebních objektů: 46
  • zhotovitel: EUROVIA CS, a.s
  • cena stavby dle smlouvy: 192 mil. Kč
  • termín výstavby: 11/17 – 10/19
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru