Krádež v Oseku: Kabelka skončila v popelnici, platební kartu schovával zloděj v ponožce
Ilustrační foto
Teplice

Teplicko - Ze spáchání hned několika trestných činů je podezřelá trojice mužů ve věku 48, 27 a 20 let. Kradli v obchodech v Oseku a Duchcově. Brali vše, co jim přišlo pod ruku. V posledním případě, když krádež v obchodě nevyšla, obrali aspoň jednu ze zákaznic. Na lup jezdili autem, nejmladší z pachatelů dělal řidiče.

Povedený trojlístek přijel koncem ledna do Oseku s plánem, že ukradnou nějaké zboží v obchodě. Zatímco dva mladší muži čekali v autě před obchodem, nejstarší z nich šel dovnitř. Prodavačky ale od pohledu podezřelého muže nespustily z očí, a tak se mu žádné věci ukrást nepodařilo. „S prázdnou ale z prodejny nakonec neodešel, jedné ze zákaznic v nestřeženém okamžiku ukradl z košíku kabelku a dal se s ní na útěk. Venku naskočil do auta a z místa činu všichni odjeli,“ popsal krádež policejní mluvčí Daniel Vítek.

Karta v ponožce

Duchcovští policisté, které zavolala okradená žena, ihned začali po podezřelém vozidle pátrat. Díky dobré osobní znalosti pojali podezřelí, že by se mohlo jednat o muže z Litvínova a tak odjeli do sousedního okresu. Tam se jejich domněnka potvrdila, když podezřelé auto spatřili na parkovišti, celá osádka pak skončila na služebně. „U výslechu vyšlo najevo, že ukradenou kabelku vyhodili do popelnice v Lahošti, kde ji policisté později našli. Usvědčilo je i to, že 27letému muži při prohlídce vypadla ukradená platební karta z ponožky, kam si ji před policisty schoval,“ doplnil Vítek.

Šampóny, mražené kachny i vodka

Nejstarší muž se společně s nejmladším spolupachatelem mají na svědomí také krádež v Duchcově. Zatímco mladší muž čekal za volantem, starší ještě s dalším zlodějem v supermarketu ukradli několik čokolád a vodku. Když je zastavil pracovník ostrahy, starší lapka ho fyzicky napadl a oba utekli do auta, kterým z místa odjeli.

Podle stejného scénáře kradli také v obchodě v Oseku, zatímco mladší muž zase čekal venku v autě, starší v supermarketu odcizil šampóny a dvě mražené kachny, na útěku před ostrahou se mu ale roztrhla igelitka a lup mu vypadl na silnici.

Nejstarší 48letý muž, který už byl v minulosti několikrát odsouzen a má na svědomí zřejmě také několik krádeží v Litvínově na Mostecku, byl obviněn z přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Hrozí mu až tříleté vězení, na soud bude čekat ve vazbě. Mladý muž, který ho vozil krást, byl obviněn z přečinu krádeže spáchaného formou účastenství. Sedmadvacetiletý muž, který byl přítomen u krádeže v Oseku a měl u sebe kradenou platební kartu, byl obviněn z přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a podílnictví.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru