Testování na HIV v Mostě. Foto: Olga Markuzziová
Testování na HIV v Mostě. Foto: Olga Markuzziová
Teplice

Ústecký kraj - Na frekventovaných místech v Ústeckém kraji můžete právě v těchto dnech vidět sanitku, ve které probíhá mobilní testování na HIV. Určitě si nenechte ujít příležitost anonymně a zdarma zjistit, zda vám nehrozí smrtelná nemoc AIDS.

Testování trvá maximálně 5 až 10 min, během kterých vás v sanitce píchnou do prstu a pomocí potřebného vybavení okamžitě zjistí, zda nejste nemocí ohrožen.

O tom, že je člověk HIV pozitivní, vůbec nemusí vědět. Nemoc se zpočátku a to může trvat i deset až patnáct let nijak nemusí projevovat. Přitom včasná léčba nemoci může postiženému zajistit kvalitní život.

„Test mi dopadl dobře, v testeru se objevila jedna tečna, což je v pořádku, kdyby byl pozitivní, bylo by tam prý teček více,“ prozradil jeden ze skoro dvou desítek lidí, kteří se ve středu odpoledne v Mostě nechali otestovat. Zda byl někdo z testovaných pozitivní, nám však pracovníci České společnosti AIDS pomoc neprozradili.

Po Chomutovu a Mostě, kde testování probíhalo ve středu, se můžete nechat otestovat ve čtvrtek 23. března v době od 9 do 13 hodin v Děčíně v ulici Čsl. Mládeže, od 15 do 19 hodin v Teplicích na náměstí Svobody a v pátek 24. března v době od 10 do 13 hodin v Ústí nad Labem v Předlicích, ul. Hrbovická – u kostela sv. Josefa a v době od 15 do 19 hodin v Ústí nad Labem na Kostelním náměstí.

Více informací najdete na www.hiv-testovani.cz a www.zuusti.cz, kontaktovat můžete bezplatnou linku AIDS pomoci na čísle 800 800 980.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru