ROZHOVOR: Baví mne, že můžu lidem pomáhat v tom nejcennějším, co v životě máme, říká odbornice na zdravou výživu
Ing. Šárka Hodslavská, specialistka na výživu.
Teplice

Teplice – Ing. Šárka Hodslavská, specialistka na výživu pro dospělé, děti, sportovce a klienty s nejrůznějším onemocněním přednášela na Univerzitě J. E. Purkyně pro mladé sportovce z FK Ústí nad Labem. Mnohaleté zkušenosti Šárka využije v nově vzniklém CENTRU SPORTOVNÍ ORTOPEDIE A MEDICÍNY v Teplicích, kde bude od druhé poloviny prosince působí v oblasti výživového poradenství.

Začněme obecně. Co vás přivedlo ke zdravé výživě?

Zdravotní problémy před mnoha lety, které jsem si velmi zlepšila právě zdravou stravou. Začala jsem studovat alternativní medicínu a vůbec vše, co může zdravá strava ovlivnit. Radila jsem své rodině, přátelům a začali mne oslovovat i další lidé, byla mi nabídnuta práce ve Světě zdraví, kde jsem řadu let působila jako výživový specialista a radila stovkám nejrůznějších klientů.

Co vás na této práci baví?

Baví mne, že můžu lidem pomáhat v tom nejcennějším, co v životě máme, což je zdraví. Baví mě vidět spokojené klienty a těším se z jejich úspěchů, které jim i leckdy nejenom zlepší sebevědomí a zdraví, ale kolikrát i život celé rodiny.

Máte mnohaleté zkušenosti. Jaké vzdělání v oblasti výživy máte?

Myslím, že člověk se musí stále vzdělávat v tomto oboru a je i důležité, aby vás práce bavila a musíte do ní dát své srdce, protože pak jedině jsou vidět ty nejlepší výsledky. Výživu studuji již řadu let a mám specializace nejen pro sportovce a hubnoucí klienty, ale i děti, diabetiky a klienty s onkologickými problémy.

Doporučila byste v Teplicích restauraci, kde se zdravě a kvalitně stravovat?

Svým klientům, rodině a známým doporučuji BIO restauraci Zahrada, kterou sama pravidelně navštěvuji a jsem dlouholetým zákazníkem.

Prozradíte nám něco o nově vzniklém CENTRU SPORTOVNÍ ORDOPEDIE A MEDICÍNY?

Jedná se o centrum, kde se snoubí ortopedie v čele s primářem MUDr. Pavlem Neckářem, profesionální fyzioterapeuti, pohybová terapie a výživové poradenství, kde se zaměřuji nejen na výživu sportovců, ale i na obézní a nemocné klienty, kteří mají často problémy s pohybovým aparátem nebo chtějí být jen štíhlejší, zdravější a v lepší kondici.

Prosincová přednáška na Univerzitě měla velice kladné hlasy, je to tak?

Myslím, že ano. Pořadatelé byli spokojeni a hodně rodičů se na mne obrátilo kvůli pomoci s výživou svých sportujících dětí. Což mě i velice potěšilo, protože je toto téma velice podceňované. Přitom zdravou a dobře vyváženou stravou lze předejít řadě zdravotních potíží a zlepší sportovní výkonnost.

Čemu se věnujete ve volném čase?

Pomáhat lidem v oblasti výživy je i mým koníčkem, tak jím trávím mnoho času a pokud mám přeci jen volno, věnuji se rodině, přátelům, sportuji, chodím do přírody a vzdělávám se v tom, co mne baví a naplňuje, co že je právě výživa.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru