Radniční věz. Ilustrační foto. Zdroj: facebook město Bílina
Radniční věz. Ilustrační foto. Zdroj: facebook město Bílina
Teplice

Bílina – Radniční věž v Bílině je dlouhodobě uzavřena. Důvodem je nevyhovující technický stav ochozu věže. Město už začalo plánovat opravu a zároveň se omlouvá všem návštěvníkům, kteří si chtějí Bílinu prohlédnout z výšky a nemohou.

 

Radniční věž je pro veřejnost uzavřena už více než rok. Lidé se ale stále na možnost vyjít na věž a prohlédnout si Bílinu z ptačí perspektivy ptají. Radnice proto na svém facebooku znovu v těchto dnech upozornila, že na věž se stále nesmí. Podle odborné firmy, která vypracovala statický posudek, je ochoz poškozen několika vadami, které mají zásadní vliv na jeho životnost, například dochází k průsaku a opadává omítka. Staticky ani mechanicky věž sice poškozena není, ale vady je nutné odstranit.

Město v letošním roce proto nechá zpracovat projektovou dokumentaci na opravu části ochozu. Samotná rekonstrukce je naplánována na příští rok. 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru