Teplice, Mostecko - Oživlý dinosaurus v centru Litvínova lákal v pátek odpoledne k návštěvě pravěkých monster v teplické Galerii. Ta je v obchodním centru k vidění do konce března. Čtyřicetikilový model poutal pozornost, kde se objevil.

1703dino

Focení s dinosaurem si nemůžete dovolit každý den. Foto: Oldřich Hájek

Na co dinosaurus láká lidi?

Teplická Galerie se v březnu vrátila do jurského období. Díky právě probíhající interaktivní výstavě Pravěká monstra změnila svůj háv. Překvapení z dob pravěku na vás čekají na pasážích, zdech a třeba i ve výtahu.

Kromě zajímavých dekorací a exponátů zástupců nejznámějších druhů dinosaurů – Tyrannosaura Rexe, Stegosaura, Triceratopse, Dilophosaura, Baryonyxe, matky Ornitholesta i s hnízdem a vajíčky, které jsou vyvedené v živých barvách a předvádějí simulovaný pohyb zvířete včetně doprovodných zvuků, zde můžete zažít mnohem více. Například zde budete moci tento i následující víkend potkat oživlého dinosaura.

„O víkendu čeká všechny, kteří dorazí do našeho centra, živý dinosaurus. Bude se procházet po pasážích a jistě potěší všechny nakupující a hlavně děti. Nebude to jediná zajímavost, kterou zde lidé budou moci zažít. Již týden mohou u nás hledat a sbírat dinosauří vejce a vyhrávat hodnotné ceny. Na víkend jsou nechystány i tvořivé dílny,“ uvádí Magdalena Vorlíčková, marketingový koordinátor OC Galerie Teplice.

Video

Živý dinosaurus v Galerii i v dalších městech

Živého dinosaura jste mohli potkat nejen v obchodním centru, vždy o víkendech v měsíci březnu, v odpoledních hodinách. Na živého dinosaura se mohly těšit i děti v některých mateřských školkách v Teplicích, které v pátek 17. března navštíví. Objevil se kromě Litvínova také v Mostě, namířeno měl i do Bíliny.

Dino soutěž o poukázky v hodnotě 500 korun

Od 13. března probíhá v OC Galerie Dino soutěž. Ta spočívá v tom, že lidé hledají nálepky s černými dinosauřími vejci, které jsou nalepeny na pasážích nákupního komplexu. Jsou na nich QR kódy. Díky nim se soutěžící může do soutěže zaregistrovat. Poté může začít soutěžit, tedy sbírat po centru zelená vajíčka. Ta mohou být nalepena kdekoliv, ale jen v prostorách pasáže. Soutěžící může nasbírat až 20 bodů. Každý den je ze všech soutěžících odměněn ten, který vajíček nasbírá nejvíce a ten obdrží poukázku na nákup v prodejnách OC Galerie v hodnotě 500 Kč. Můžete tedy soutěžit každý den. Pokud se sejde více soutěžících s největším počtem bodů, bude z nich náhodně vybrán jeden výherce. Výherce bude kontaktován mailem, poukázku si bude moci převzít v infocentru OC Galerie.

Tvořivé dílny

V sobotu a v neděli můžete také v Galerii navštívit v době od 14 do 18 hodin se svými dětmi dílny, ve kterých si děti vyrábí z materiálů, které jim jsou zdarma k dispozici, různé předměty a výrobky, vztahující se k tématu prehistorie. V sobotu 18. března v neděli 19. března si budou moci zdobit perníková dinosauří vejce.

Výstava Pravěká monstra bude probíhat v OC Galerie Teplice až do 30. března, denně od 10 do 18 hodin. O výstavě jsme psali také zde: http://www.e-teplicko.cz/zpravy/5431-praveka-monstra-budete-v-breznu-potkavat-v-teplicke-galerii , na fotogalerii z výstavy se můžete podívat zde.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru