Policisté z Duchcova a Dippoldiswalde hledali ve sněhové vánici ztracené turisty, kteří podcenili počasí
Čeští a němečtí policisté v pohraničí vzájemně spolupracují. Na snímku jedna ze společných hlídek. Zdroj: Policie ČR
Teplice

Teplicko – Přeshraniční spolupráce mezi českými a německými policisty přispěla k záchraně dvou mladých lidí, kteří se ztratili v Krušných horách. Případ se stal v neděli 10. prosince, teď o něm policie informovala.

Ztracené turisty zachraňovala společná hlídka německých a českých policistů, konkrétně policistů z obvodního oddělení Dippoldiswalde a policistů z obvodního oddělení v Duchcově, která se původně zaměřovala na prevenci majetkové kriminality. Kolem sedmnácté hodiny oznámil na tísňovou linku mladý německý pár, že si vyrazili na výlet z Altenbergu na Nové Město, ale podcenili blížící se tmu a počasí a ztratili se. Na horách v té době hustě sněžilo a foukal silný vítr, mladí lidé se proto schovali do nějaké boudy a zavolali o pomoc.

„Duchcovští policisté společně s německými kolegy ihned vyjeli do zmíněné oblasti a začali po ztracených lidech pátrat. S ohledem na povětrnostní podmínky se mohli turisté ocitnout v ohrožení života, naštěstí je policisté po několika desítkách minut našli na silnici poblíž horské chaty Vitiška,“ uvedl k záchranné akci policejní mluvčí Daniel Vítek. Němečtí kolegové dvojici převezli za hranice k jejich autu. Díky včasnému zásahu policistů a koordinované přeshraniční spolupráci tak nedošlo k žádné újmě na zdraví.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru