OBRAZEM: Policisté kontrolovali, zda mají chodci na sobě reflexní prvky. A tentokrát už rozdávali i pokuty
V průběhu akce policisté zkontrolovali 27 chodců. Zdroj: Policie ČR
Teplice

Teplicko - Tepličtí dopravní policisté se v noci z úterý na středu zaměřili na chodce, kteří se za tmy pohybují po silnicích mimo obce. A tentokrát jen nedomlouvali, ale hříšníkům, kteří na sobě neměli reflexní prvky, jak ukládá zákon, rozdávali i pokuty.

Policisté během noční akce vyrazili na riziková místa, kde podle předchozích zkušeností předpokládali pohyb chodců na silnici, především se soustředili na oblast průmyslové zóny, kam často chodí zaměstnanci za tmy. V průběhu akce policisté oslovili 27 chodců, kterým rozdali reflexní pásky nebo vesty.

„Pozitivní zprávou je, že téměř všichni už byli reflexními prvky vybaveni. Pokud tomu tak nebylo, vyřešili jejich nezodpovědné chování napomenutím. Výjimkou byli dva lidé, kteří už v minulosti zákon porušili. Přes napomenutí a dokonce i uloženou pokutu se večer opět pohybovali na neosvětlené komunikaci, aniž by na sobě měli reflexní prvky. Oběma byly uloženy blokové pokuty ve výši 500 korun,“ sdělil policejní mluvčí Daniel Vítek.

0811policejniakce4

0811policejniakce3

0811policejniakce2

0811policejniakce1

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru