Pošťačka si spletla schránky, sociální dávky dostala jiná žena. A přišla si na slušnou sumičku
Ilustrační foto
Teplice

Teplicko – Omylu pošťačky využila ve svůj prospěch žena z Teplicka, která našla ve své schránce cizí poštovní poukázku. Neváhala a peníze sama vybrala.

Žena ve své schránce našla poštovní poukázku na vyplacení sociálních dávek. Ačkoliv si byla dobře vědoma, že na jejich výplatu  nemá žádný nárok, zašla na poštu a peníze vybrala. Nešlo přitom o žádné drobné, ale o více než 17 tisíc korun. „Žena využila náhody, že pošťačka vhodila poukázku do nesprávné schránky, protože ve stejném vchodu bydlí žena totožného jména i příjmení. Na poukázce navíc nebylo vyplněné datum narození příjemce,“ vysvětlil policejní mluvčí Daniel Vítek, proč se na poště na podvod nejdřív nepřišlo.

Nakonec ale podvod vyšel najevo a ženě teď hrozí u soudu až dvouletý trest odnětí svobody.  

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru