Pomoc v poslední vteřině. Policisté zachránili sebevraha, který už visel na laně
Ilustrační foto
Teplice

Teplicko – Dvěma policistům z Dubí se podařilo doslova v poslední vteřině zachránit život muži, který chtěl spáchat sebevraždu. Muže našli už viset na větvi stromu. Díky rychlé pomoci dotyčný přežil. O případu, který se stal na konci víkendu, teď informovala policie. 

V noci z neděle na pondělí kontaktovala tísňovou linku žena. Uvedla, že její manžel jí zavolal, že snědl nějaké opiáty a zapil je alkoholem. O život svého muže se žena začala bát v momentě, když si přečetla od něho zaslanou SMS zprávu, ve které stálo, že už dál nemůže a loučí se.

Policisté společně s oznamovatelkou ihned začali pátrat v okolí trasy, kterou muž obvykle jezdil do práce. „Soustředili se hlavně na lesní cesty, protože muž manželce telefonicky sdělil, že je u nějaké závory, což se potvrdilo, když v lokalitě Sedmihůrky našli jeho auto,“ řekl k případu policejní mluvčí Daniel Vítek.

Policisté tedy začali muže hledat po okolí, po chvíli ho našli oběšeného na větvi stromu. Okamžitě mu sundali smyčku z krku a poskytli mu první pomoc, následně byl předán do péče lékařů. „Díky telefonátu oznamovatelky a aktivnímu a pohotovému zásahu policistů se tak na poslední chvíli podařilo zachránit lidský život,“ dodal Vítek.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru