V Razicích někdo ukradl sochu vodní víly. Tohle obec vzkazuje zloději
Plastika vodní víly. Zdroj: Policie ČR
Teplice

Hrobčice – Policie a obec Hrobčice žádají veřejnost o pomoc při pátrání po ukradené soše, která zmizela od opravené vodárny v Razicích. Zbyla po ní jen prázdná lavička, na které byla socha původně umístněna.

Plastika vodní víly se ztratila v noci z 9. na 10. října. Socha byla vyrobená z betonu s barevnou patinou imitující bronz, manipulace s ní musela být obtížná, váží několik desítek kilogramů. „Škoda, kterou zloděj způsobil, byla vyčíslena na 50 tisíc korun,“ řekl policejní mluvčí Daniel Vítek.

Policie případ prověřuje jako přečin krádeže a žádá občany o pomoc při pátrání. „Jakékoliv informace k pachateli, nebo k výskytu uměleckého díla, lze sdělit na nejbližší policejní služebnu, nebo na linku 158,“ dodal policejní mluvčí.

O pomoc při nalezení ukradené sochy, požádala také obec Hrobčice. Radnice přidala také vzkaz pro nynějšího majitele: „Socha je mrazuvzdorná, nepotřebuje zazimovat. Ve sběrných surovinách má hodnotu nula korun a doma vás také nezahřeje. Pro autora a místní obyvatele má však hodnotu značnou, proto vás žádáme, aby byla navrácena na své místo,“ uvádí úřad na facebooku. Obec nabízí za nalezení sochy odměnu.

Sochu vyrobil sochař a umělecký štukatér z Koporeče na Mostecku Karel Kaliba.

1310socha

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru