VIDEO: Brit a Roxi byli celý život na řetězu, majitel je mlátil tyčí
Brit a Roxi ve svém původním „domově“. Zdroj: facebook/útulek Žim
Teplice

Teplicko – Pracovníci útulku Žim zachránili v těchto dnech dva pejsky, kteří si prožili peklo. Celý svůj život strávili na řetězu, majitel je v opilosti mlátil kovovou tyčí. Útulek o tom informuje na svém facebooku.

Na řetězu, jen v jakémsi provizorním přístřešku, do kterého ale foukalo a pršelo, strávili celý svůj život fenka ovčáka Roxi a kříženec ovčáka a huskyho Brit. Místo pelíšku měli staré matrace a jídlo dostávali sem tam od sousedů. Majitel je v opilosti mlátil kovovou tyčí. V případě fenky trvalo tohle peklo "jen" asi rok, Brit si ale takto protrpěl celých 8 let. 

Oba pejsci skončili v těchto dnech v útulku Žim. Majitel se chtěl zvířat nějak zbavit, údajně je někam odvézt, do věci se ale vložili sousedé a informovali útulek, kterému nakonec majitel psy přenechal. Konkrétní obec či místo, kde psi živořili, útulek nezveřejnil. 

0610psi2

Zvířata ani přes prožité hrůzy na lidi ale nezanevřela. Roxi je přátelská a veselá mladá fenka, Brit je vděčný a hodný pes. Oba musí projít důkladnou veterinární prohlídkou. Zejména Brit by mohl mít z častého bití trvalé následky. Až se pejskové dají po fyzické i psychické stránce do pořádku, budou jim pracovníci útulku hledat nový domov

Video z místa, kde Roxi s Britem žili, najdete zde: https://www.facebook.com/utulekzim/videos/1782095875416584/

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru