Teplicko – Až dvouleté vězení hrozí 36letému pojišťovákovi z Teplicka, který podváděl se smlouvami. Na různé lidi uzavíral bez jejich vědomí pojistky, za což dostával provize. Na jistého muže byla dokonce kvůli jeho čachrům uvalena exekuce.

Ilustrační foto

Podvodník uzavřel pojistku na jméno své přítelkyně i na její dceru. V prvním případě mu společnost, pro kterou pracoval, neoprávněně vyplatila provizi ve výši 17 tisíc korun. Za pojistku pro dceru dostal přes 16 tisíc korun. „V důsledku nehrazení měsíčního pojistného došlo ke zrušení pojistných smluv, a část provize musel muž vrátit, i tak mu ale poměrně vysoká částka zůstala," komentoval čachry 36letého podvodníka policejní mluvčí Daniel Vítek.

Pojišťovák zneužil také osobní údaje jistého muže, na jehož jméno uzavřel smlouvu o životním pojištění. I v tomto případě byla pojistka stornována a podvodníkovi zůstaly „za prsty" necelé dva tisíce korun. Na muži, který vůbec nevěděl, že na jeho jméno někdo uzavřel pojistku, ale následně pojišťovna vymáhala pohledávku a náklady spojené s jejím vymáháním. "Když nezaplatil, na základě exekučního příkazu mu z výplaty byla stržena částka přes dvacet osm tisíc korun. Pokud bude chtít peníze zpátky, nezbývá mu, než se s pachatelem soudit," dodal Vítek.

Šestatřicetiletého pojišťováka kriminalisté obvinili z trestného činu poškození cizích práv a pojistného podvodu. Vyšetřují ho na svobodě.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru