Zahalené muslimky v akvaparku opět vzbudily pozdvižení. Provozovatel bazénu se omluvil
Muslimky v chomutovském akvaparku. Zdroj: facebook/Kultura a sport Chomutov
Teplice

Ústecký kraj – Na sociálních sítích koluje další fotografie zahalených muslimských žen, které se pohybují v akvaparku. Tentokrát se jedná o chomutovských Aquasvět. Ženy zahalené v černých hábitech se sice nekoupají, na fotce jsou zachyceny u občerstvení, přesto jejich přítomnost v bazénu vzbudila opět velmi emotivní reakce řady diskutujících.

Zahalené muslimské ženy byly v chomutovském Aquasvětě o uplynulém víkendu. Na sobě neměly burkiny (speciální plavky určené pro muslimské ženy), ale byly uvnitř akvaparku v běžném oblečení na ven. V bazénech se nekoupaly, dělaly pouze doprovod dětem a postižené ženě. I tak ale vzbudila fotka zahalených žen v akvaparku mezi lidmi opět značné pozdvižení, podobně jako koupající se muslimky v burkinách v pražských Čestlicích.

„Jak je tohle možné, je jedno jestli se koupaly nebo nekoupaly, v těch hadrech tam neměly, co dělat. Snad je tu jednou návštěvní řád a tím se musí řídit všichni,“ rozčilovali se diskutující nad fotkou. Někteří se podivovali nad náhlou benevolentností místních plavčíků, i když jinak jsou prý přísní. „Přítelkyni chtěli vyhodit za to, že neměla sepnuté vlasy. Kluka seřval plavčík za dlouhé kraťasy,“ psali lidé své zkušenosti.

V provozním řádu chomutovského Aquasvěta je totiž uvedeno, že návštěvník musí mít přiléhavé plavky nad kolena a dlouhé vlasy sepnuté gumičkou nebo je mít pod koupací čepicí. Výslovně zakázáno je pak zdržovat se v prostoru kolem bazénů v jiném oblečení než v plavkách nebo plaveckém úboru z pružného elastického materiálu.

K celé záležitosti se po smršti na sociálních sítích oficiálně vyjádřila společnost Kultura a sport Chomutov, pod kterou Aquasvět patří. Za to, že byl porušen návštěvní řád akvaparku, se omluvila. „Děkujeme za upozornění na porušení návštěvního řádu objektu Aquasvět. Pochybení ze strany zodpovědných zaměstnanců budou řešena neprodleně po prošetření celé záležitosti. Všem návštěvníkům se omlouváme a ujišťujeme je, že se podobná situace nebude znovu opakovat,“ uvedla. Věra Fryčová, jednatelka společnosti. Zahalené ženy měly být k bazénům v běžném oblečení puštěny hlavně proto, že dělaly pouze doprovod, mimo jiné i postižené ženě. Pracovníci Aquasvěta se už i v minulosti v jiných případech snažili handicapovaným lidem vyjít vstříc a jejich doprovod se nemusel do prostor bazénu svlékat.

O tom, jaká pravidla platí v teplickém Aquacentru, jsme psali zde:{article title="V burkinách do bazénu ano, či ne? V teplickém aquacentru mají jasno"}[div class="articleinarticle"]

[title]

[image-intro] [introtext limit="300" strip="1"][/div]{/article}

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru