Řidič pod vlivem alkoholu a drog srazil policistu, hrozí mu až šestiletý trest
Ilustrační foto
Teplice

Kozly, Bílina - V březnu tohoto roku se stala dopravní nehoda u obce Kozly. Na místě byly prováděny záchranářské a vyprošťovací práce, následně také šetření samotné dopravní nehody, z toho důvodu byla silnice uzavřena a provoz řízen dopravními policisty.

Strážce zákona dával projíždějícím řidičům pokyny pro odbočení. Jeden z řidičů však jeho instrukcí nedbal a snažil se odbočit na křižovatce přímo do míst, kde stál policista. Ten chtěl ustoupit a autu se vyhnout, i tak ale došlo k nárazu, řidič potom pokračoval dál v jízdě.

"Ve své jízdě pokračoval až k Bílině, kde hlídce zastavil. K jeho přerušení jízdy zřejmě přispěla i další hlídka policie, která tvořila překážku na silnici před ním. Policisté řidiči provedli dechovou zkoušku, která ukázala na přítomnost alkoholu v dechu. Její výsledek byl v hodnotě 1,11 promile," uvedla policejní mluvčí Irena Pilařová.

Následný odběr krve nejen že potvrdil přítomnost alkoholu v těle řidiče, ale také ukázal na přítomnost psychotropní látky. Policista naštěstí utrpěl jen lehké zranění.

"Nyní muži ve věku 43 let hrozí trest odnětí svobody až na šest let za trestné činy Násilí proti úřední osobě a Ohrožení pod vlivem návykové látky. Trestní stíhání je vedeno na svobodě," dodala mluvčí.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru