Je tady muž s nožem, volala žena na tísňovou linku. By to zloděj, který na místě činu usnul
Ilustrační foto
Teplice

Teplice – Muž s nožem vyděsil v úterý 25. července ráno ženu z jedné teplické firmy. Nakonec se ovšem ukázalo, že je to jen obyčejný zloděj, který kudlou páčil dveře. Následně na místě činu tvrdě usnul. Za nepovedou krádež mu přesto hrozí až tříleté vězení, má za sebou totiž více než pestrou kriminální minulost.

V úterý ráno zavolala na tísňovou linku žena, která oznámila, že se na pozemku firmy v Teplicích nachází podezřelý muž, který má u sebe nůž. Hlídka, která během několika minut dorazila na místo, zjistila, že se na oploceném pozemku je 56letý muž, nedaleko kterého ležel zlomený nůž a baterka. Obhlídkou objektu pak policisté zjistili, že jsou poškozené vstupní dveře u firmy, ve kterých byla zaseknutá část čepele.

„Podezřelý muž byl zadržen a eskortován na služebnu, kde se přiznal, že v noci vnikl na pozemek firmy, a protože byl pod vlivem alkoholu, napadlo ho, že se podívá dovnitř, jestli tam nemají něco cenného. Dveře se mu ale otevřít nepodařilo, navíc si při jejich páčení zlomil nůž, zmožen neúspěchem a především alkoholem, který předtím vypil, na místě usnul a vzbudil se až ráno,“ popsal, co se na pozemku firmy událo, policejní mluvčí Daniel Vítek.

Zadržený 56letý muž není v páchání trestné činnosti žádným nováčkem, v minulosti už stál 25krát před soudem. Tentokrát byl obviněn z trestných činů krádeže ve stadiu pokusu a poškození cizí věci, protože ačkoliv si nic neodnesl, na posuvných dveřích způsobil škodu kolem 40 tisíc korun. V případě uznání viny hrozí recidivistovi až tříletý trest odnětí svobody.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru