OBRAZEM: Děti na hřištích v Bílině vlastní vinou riskují zdraví
Foto: MP Bílina
Teplice

Bílina - Děti se na hřištích chovají často velmi nebezpečně. Bílinští strážníci důrazně apelují na rodiče, aby své děti hlídali i na dětských hřištích, a na starší děti, aby dodržovaly návštěvní řád.

"Zaznamenali jsme totiž hned několik případů, kdy děti skáčou po herních prvcích, přetěžují je nebo se ve výškách strkají a podobně. Často si neuvědomují, že takové hry mohou skončit nepříjemným úrazem," upozornil ředitel Městské policie Bílina Petr Kollár.

Že herní prvky děti někdy vůbec nevyužívají k jejich původnímu záměru, dokazuje kamerový záznam ze hřiště v Čapkově ulici. Tam tři děti lezly na tabuli pro kreslení a z výšky skákaly do pískoviště. Na hřiště se rychle vydala hlídka, která děti upozornila na nebezpečí, které jim hrozí při šplhání na tabuli i při skákání samotném. Skupina pak byla ze hřiště vykázána.

Jiná skupina děti se také skákáním bavila na hřišti v Sídlišti Za Chlumem. "Přeskakovaly z laviček na prolézačky, honily se a jen zázrakem si nikdo nezlomil nohu. Navíc se v tomto případě jednalo o větší děti, takže mohly i herní prvky poškodit," doplnil ředitel. Skupina byla také poučená a ze hřiště vykázaná.

Každé dětské hřiště v Bílině má v areálu ceduli s návštěvním řádem. Tím by se měli řídit všichni návštěvníci bez rozdílu věku. Na dodržování řádu u malých dětí musí dohlížet rodiče.

"O prázdninách děti tráví na hřištích mnoho času, žádáme je, aby se tam chovaly bezpečně i s ohledem na ostatní. Jde přece o to nejcennější, co mají, o zdraví," zdůraznil ředitel.

Kromě bezpečnosti ale musí návštěvníci hřišť dodržovat i další pravidla. Strážníci v těchto dnech vykázali hned několik skupin nezletilých, které na hřištích pro malé děti vysedávaly, pokřikovaly na sebe i jiné návštěvníky vulgárními výrazy a poslouchaly velmi hlasitou hudbu.

Foto

2007mpbilina

2007mpbilina2

2007mpbilina3

Foto: MP Bílina

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru