Astronomické jaro odstartuje teplotami pokukujícími po dvacítce
Ilustrační foto
Teplice

Ústecký kraj - Všechno jednou končí. A na druhou stranu začíná. Pondělním pozdním večerem skončila astronomická zima a začalo astronomické jaro. Rozlučka s astronomickou zimou nebyla kdovíjak sluníčková, ale ani chladná.

Většina stanic v Ústeckém kraji naměřila plus minus 15 °C a některé zaznamenaly pomalu až 17 °C, jako stanice v Doksanech. Před devíti lety, 20. března 2014, měla sluníčka (ti, co milují sluneční paprsky) svůj den. Česká pobočka tajného globálního projektu HAARP and Chemtrails se tenkrát postarala o dokonale čistou (bezoblačnou) oblohu a k tomu, aby se neřeklo, přihodila nadprůměrná maxima, dosahující až 22 °C. K nejteplejším místům severozápadních Čech patřily Teplice s 21,6 °C s tím, že v Žatci měli ještě o jednu desetinu stupně Celsia více. Ve vyšších nadmořských výškách teploměry ukázaly 14 až 17 °C, teploměr na Milešovce ukázal až 19,8 °C. Milešovka je často teplejší než výškově konkurenční krušnohorské vrcholy, ale ještě aby ne, když má ty žhavé sopečné kořeny.

Celkem žhavá je i dnešní společnost, a proto nás v prvních dnech nového astronomického ročního období nečeká žádné drastické ochlazení. Spíše naopak. Ještě se oteplí, třebaže ne extrémně. Zároveň se projeví obecně napjatější atmosféra, a to tím způsobem, že nebe nebude úplně modré. Určitě však není všem modrým dnům konec.

21. března: Nejnižší ranní teploty okolo 7 až 3 °C, nejvyšší odpolední teploty okolo 11 až 15 °C. Velká oblačnost, avšak srážky pravděpodobně žádné.

22. března: Nejnižší ranní teploty okolo 8 až 4 °C, nejvyšší odpolední teploty okolo 14 až 18 °C, ojediněle až 19 °C. Mraků dost, ale převážně vysokých.

23. března: Nejnižší ranní teploty okolo 11 až 7 °C, nejvyšší odpolední teploty okolo 13 až 17 °C. Mraky na všech světových stranách, nicméně déšť ne.

Abychom, v rámci vyváženosti, udělali radost i zimomilům, připomeňme 20. březen 2018, který byl na mnoha místech jak zasněžený, tak studený jak čuník. Například ve Varnsdorfu ráno naměřili až -12,6 °C a na zemi leželo 6 cm sněhu. Šesticentimetrovou peřinku vlastnila mimo jiné krušnohorská Nová Ves v Horách, kde se ochladilo na rovných -13 °C. Metropole severozápadních Čech (ústecký Vaňov) vychladla až na -8,1 °C a na trávě se válely dva cenťáky sněhových vloček.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru