Odboráři v Nexenu ukončili stávku! Se zaměstnavatelem uzavřeli dohodu
Odboráři v Nexenu uzavřeli dohodu se zaměstnavatelem. Foto zdroj: FCB Podporuji stávku za vyšší mzdy v NEXENU
Teplice

Bitozeves - Stávka zaměstnanců ve firmě NEXEN TIRE po týdnu končí. V úterý 7. února 2023 Odborová organizace OS KOVO uzavřela se zaměstnavatelem dohodu o navýšení mezd, stabilizačním příspěvku a dojednání kolektivní smlouvy.

"Současně rozhodla, že dnem 7.2.2023 v 16:30 hodin byla ukončena stávka. Zaměstnanci obnoví práci od 18:00 nástupem na řádnou svou noční směnu," řekl předseda Odborové organizace KOVO Roman Ďurčo.

Protest zaměstanci zahájili v úterý 31. ledna v 8 hodin. Krizi odstartovala dlouhodobá neochota vedení sjednat s odbory přiměřenou kolektivní smlouvu. „Odborová organizace informuje, že důvodem stávky je neuzavření kolektivní smlouvy na rok 2022 a 2023 ze strany zaměstnavatele," napsal v oficiálním zdůvodnění předseda ZO OS KOVO NEXEN TIRE Pavel Rohel. Upozornil, že zdražování cen potravin, energií a služeb v období rostoucí inflace snižuje reálné mzdy zaměstnanců.

"Chceme moc poděkovat za podporu ministrovi práce a sociálních věcí Ing. Jurečkovi, korejskému velvyslanci v ČR a všem kdo nás podpořil při našem úsilí! A především děkujeme stávkujícím," dodal na závěr Ďurčo s tím, že provoz ve firmě by měl být obnoven.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru