Lanovkou na Komáří vížku se v říjnu svezete jen o víkendech a svátcích
Komáří vížka. Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Bohosudov – Lanová dráha z Bohosudova na Komáří vížku bude od pondělí 3. října mimo provoz. Oblíbený cíl výletníků a současně vyhledávaný způsob dopravy z Krupky na Komárku čeká pravidelná roční revize. Ta by měla trvat až do čtvrtka 27. října. Provoz o sobotách, nedělích a ve státní svátky přitom zůstane pro zájemce zachován.

Od října dochází také ke změně provozní doby a lanovka bude jezdit místo do 18.30 už jen od 8.30 do 16.30. Odjezd z dolní stanice je vždy v půl, a to každou hodinu. Jízdné pro dospělé je 170 korun a 240 i se zpáteční jízdenkou. Děti (5-10 let) platí 130 /180 Kč, cyklista s kolem pak 180 korun za jednu jízdu. Rodina s dětmi může ušetřit, když využije výhodný rodinný balíček.

Dvousedadlová lanovka na Komáří vížku je po lanovce na Sněžku druhou nejstarší visutou lanovkou v Čechách. Byla zprovozněná v roce 1952, její trasa měří 2348 metrů a na Komáří vížku z bohosudovské stanice vás dopraví za 15 minut.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru