Žena si všimla nohou čouhajících zpod jejího auta, pomohla objasnit sérii krádeží na Teplicku
ilustrační foto
Teplice

Teplicko - Sérii krádeží katalyzátorů z vozidel v okrese Teplice objasnili tepličtí policisté. Na svědomí je má 23letý Ústečan.

Ten si vyhlédl v Teplicích a Proboštově celkem 5 vozidel, ze kterých v období od 1. do 6. srpna demontoval katalyzátory a část výfukového potrubí. "Poslední z krádeží se mu však stala osudnou, neboť majitelka vozu zahlédla, že pod jejím autem vyčuhují něčí nohy. Vyrozuměla proto policisty na lince 158 a ti zloděje na místě zadrželi," uvádí mluvčí policistů Ilona Gazdošová.

Tři katalyzátory pocházející z krádeží se u zloděje podařilo zajistit, zbývající demontoval a prodal ve sběrně druhotných surovin. Navíc mu byla prokázána i krádež benzínu z dalšího auta, kdy prorazil plastovou nádrž a odčerpal z ní 5 litrů benzinu do svého přineseného kanystru. "Svým řáděním způsobil majitelům souhrnnou škodu kolem 40 tisíc korun. Zloději ještě přitíží před soudem to, že k některým krádežím přijel vozidlem, ačkoliv za volantem nemá co dělat. Soudem mu totiž byl uložen trest zákaz řízení motorových vozidel," dodává Gazdošová.

Policisté muži sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinů krádeže a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru