Hasičům ve Hřensku se daří likvidovat ohniska požáru, návrat obyvatel do evakuovaných obcí ale zatím není možný
Foto: HZS Ústeckého kraje
Teplice

Hřensko - V noci drony zaznamenaly ohniska v okolí Pravčické brány a na západ od Bouřňáku. Jedno ohnisko hasiči likvidovali nad Hřenskem. Jedná se o malé plochy.

"Nasazeno dnes máme přibližně 800 hasičů. Plocha, na které zasahujeme, je přibližně 60 hektarů. Dnes je v plánu začátek redukce některých hasících odřadů z jiných krajů. Pracujeme na tom, abychom mohli předat další území do správy Národního parku," napsali dnes ráno hasiči na svůj facebookový profil.

Hasiči pracují na tom, aby dnes dopoledne mohli předat další území do správy národního parku. Zatím nepředpokládají návrat obyvatel do evakuovaných obcí. Stále připravují místo zásahu na předání i po technické stránce - tzn. zajišťují, aby byla v terénu zabezpečena dodávka vody a natažená hadicová vedení. Což není nic jednoduchého. "Dřina ve skalách. Takto budujeme na některých místech dálkové vedení vody, aby bylo v pro techniku nepřístupných místech připraveno pro případný zásah i po předání území Národnímu parku. Hadicové vedení jsme připravili až na německou hranici," informovali včera večer hasiči.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru