Trojice zaměstnanců v práci nakradla značkové oblečení za více než 200 tisíc! Všem třem hrozí až pětiletý trest
Ilustrační foto
Teplice

Krupka - Trojice zaměstnanců z jedné logistické společnosti sídlící v Krupce si nakradla v pracovní době značkové oblečení v hodnotě téměř 217 tisíc korun. Opakované krádeže, které se uskutečnili v červenci až listopadu roku 2020 rozplétala teplická kriminálka.

Partička zlodějů, kteří pracovali jako obsluha nakládacích a vykládacích ramp, se vzájemně domluvili, kdy každý měl při činu svou roli. V rámci příjmu zásilek, kterými byly zákaznické vratky, ale i nové zboží z oděvního e-shopu s luxusním značkovým zbožím, nejprve jeden z nich úmyslně narušil obal, aby zjistil, co je uvnitř. Následně balík vyřadil z přepravy a tím nedošlo k jeho zaevidování. Místo toho zásilku dávali do jimi připraveného kontejneru.

Další z party pak hlídal, zda je čistý vzduch a třetí přejel s kontejnerem ke svému vozidlu, které měl zaparkované v areálu firmy, kam balíky přeložil. Po skončení šichty vyvezli kradené zboží mimo areál. Následně si oblečení rozdělili. Ve chvíli, kdy společnost pojala podezření o nekalé činnosti svých zaměstnanců, vyrozuměla policii. Policisté tři muže na místě zadrželi a provedli domovní prohlídky v jejich bytech. Zde byly nalezeny oděvy a další zboží různých světoznámých značek v hodnotě téměř 217 tisíc korun.

"Následnou mravenčí prací kriminalistů, kdy museli shlédnout desítky hodin videozáznamů, se podařilo rozplést krádeže a usvědčit pachatele. Trojice mužů si vyslechla obvinění z přečinu krádeže ve spolupachatelství. Vzhledem k výši škody jim v případě odsouzení, hrozí až pětiletý trest odnětí svobody," uvedla policejní mluvčí Ilona Gazdošová.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru