Extrémní víkend v Ústeckém kraji: Hoří lesy i trávy, teplota vzduchu dál roste!
Hasiči bojují s požárem u Mostu. Foto: HZS Ústeckého kraje
Teplice

Ústecký kraj - Horko a sucho, k tomu vyhlášené zvýšené nebezpečí požárů. Takový je průběh víkendu s tropickými teplotami. Hasiči bojovali a bojují s několika požáry.

Jednotka ze stanice Most zlikvidovala například požár porostu za Mostem ve směru na Chomutov. Hořelo na ploše 20x10m. Požár vznikl od vypalování kabelů.

Od pátečních 16 do sobotních 16 hodin vyjely jednotky v Ústeckém kraji k pěti požárům travních porostů a třem požárům lesního porostu. Většina z nich byla malého rozsahu. Často nedohašené ohniště. Výjimkou byl požár hrabanky a lesního porostu u obce Kryry v lounském okrese. Tam hořelo včera na větší ploše a byl vyhlášen druhý stupeň poplachu z důvodu počtu jednotek. Nasazeno bylo šest jednotek. Na místě hořelo dvakrát. Jednotky prolévaly ještě včera místa, která se znovu přes noc rozdoutnala.

edeniky 3420

Následky požáru na Lounsku. Foto: HZS Ústeckého kraje

Večer ze soboty na neděli přišel další větší požár: Jednotky zasahovaly u požáru lesního porostu u Srbské kamenice. Odhad zasažené plochy jsou čtyři hektary. Zasahovalo sedm jednotek a vrtulník. Byl vyhlášen druhý stupeň poplachu z důvodu počtu nasazených jednotek.

Hrozba požárů je na pořadu dne i v neděli. Dnes bude teplo a větrno. Teploty vystoupí na 33 až 38 °C, na východě Čech, na Moravě a ve Slezsku na 28 až 33 °C. Přes den bude hlavně ve východní polovině území foukat čerstvý jižní vítr místy v nárazech dosahovat kolem 55 km/h.

Meteorologové vydali před extrémně vysokými teplotami výstrahu. I nadále je také vysoké nebezpečí požárů.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru