ORLEN Unipetrol je druhým nejlepším zaměstnavatelem v Ústeckém kraji
Foto: ORLEN Unipetrol
Teplice

Ústecký kraj - Rafinérská a petrochemická skupina ORLEN Unipetrol si z krajského kola soutěže Zaměstnavatel roku 2022 odnáší stříbrnou medaili. Druhé místo v letošním ročníku soutěže o nejlepšího zaměstnavatele v Ústeckém kraji představuje oproti loňskému roku zlepšení o jednu příčku.

Společnost ORLEN Unipetrol znovu potvrdila, že péče o zaměstnance – jen v Ústeckém kraji jich pracuje přes 2600 z celkových více než 5000 – je pro ni dlouhodobou prioritou. Dvacátý ročník nezávislého hodnocení Zaměstnavatel roku mezi sebou porovnával společnosti v České republice z pohledu lidských zdrojů s cílem ocenit firmy s výborným přístupem ke svým zaměstnancům. Po vyhlášení nejlepších podniků v jednotlivých regionech bude následovat celostátní finále. Součástí oceněné personální strategie ORLEN Unipetrolu je kromě péče o zaměstnance také intenzivní podpora českého školství a vzdělávání.

„Přestože procházíme velmi náročným obdobím, kdy musíme čelit řadě nepříznivých událostí s globálními dopady, se nám daří neustále zlepšovat péči o naše zaměstnance, jimž aktivně pomáháme jak v profesním, tak i v osobním rozvoji. Tuto skutečnost potvrzuje i letošní druhé místo v regionálním kole prestižní nezávislé soutěže Zaměstnavatel roku. Tohoto výsledku si nesmírně vážíme a současně je pro nás velkou motivací k dalšímu úsilí v personální oblasti,“ říká Michał Chmiel, personální ředitel skupiny ORLEN Unipetrol, který osobně převzal ocenění na oficiálním vyhlášení výsledků v Liběchově.

„ORLEN Unipetrol patří již řadu let mezi oceňované společnosti v soutěži Zaměstnavatel roku a v letošním roce se rafinérské a petrochemické skupině podařilo svou pozici meziročně ještě více upevnit,“ vysvětluje ředitel Pavel Hulák z pořádajícího Klubu zaměstnavatelů a dodává: „ORLEN Unipetrol nejenže ve většině ukazatelů výrazně převyšuje obvyklou úroveň, ať se jedná o odměňování, vzdělávání nebo kariérní rozvoj, ale také intenzivně podporuje české školství a vzdělávání řadou jedinečných aktivit a projektů.“

Klub zaměstnavatelů zařadil společnost ORLEN Unipetrol na druhé místo mezi zaměstnavateli v Ústeckém kraji na základě komplexního hodnocení přihlášených firem. Nezávislé hodnocení je založeno na mezinárodní metodice společnosti PricewaterhouseCoopers Česká republika, která jako odborný garant soutěže připravuje podklady. Cílem soutěže pořádané již od roku 2003 je veřejně prezentovat firmy s výborným přístupem ke svým zaměstnancům.

ORLEN Unipetrol patří v Ústeckém kraji mezi nejvýznamnější zaměstnavatele nejen počtem pracovních míst, ale také dlouhodobým prosazováním moderních trendů v přístupu k zaměstnancům. Klasické nástroje z oblasti personalistiky sahající od široké nabídky benefitů až po podporu osobního a profesního rozvoje každého jednotlivce doplňují v ORLEN Unipetrolu například podporou sportovní, společenské a komunitní angažovanosti zaměstnanců. Velké zastoupení v personální strategii podniku má rovněž podpora českých škol a studentů. Společně s Nadací ORLEN Unipetrol se snaží zvýšit zájem žáků o obor chemie. Každoročně také v rámci stipendijních a grantových programů finančně oceňuje stovky nadaných studentů a pomáhá s výukou pedagogům i desítkám středních a vysokých škol v České republice.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru