Tropického dne jsme se nedočkali, scházelo však málo, velmi málo
České středohoří, jaro 2022. Ilustrační foto
Teplice

Teplicko - Hned na úvod je potřeba reklamovat: před pár dny avizovaná denní maxima na čtvrtek 12. května, která měla být v rozmezí 26 až 30 °C, byla trochu přestřelená. Někdo asi nepočítal se studenou frontou, sice slabou, ale přesto studenou. Jujda.

Nicméně prognóza na středeční den byla správná. Skutečně bylo bezmála 30 °C. Respektive, v Kopistech u Mosteckého jezera se rtuť teploměru vyšplhala až na 29,1 °C a šlo o největší teplotní extrém v západních/severozápadních Čechách (na stanicích ČHMÚ) a o třetí největší teplotní extrém v celé republice (na stanicích ČHMÚ). Borci Slováci tropický den dali. Ne však ve středu, nýbrž ve čtvrtek. Třeba v Hurbanovu naměřili až 31,6 °C. Nejhůře, pro někoho nejlépe, na tom byli Maďaři. Tam měli až 33 °C.

Co si pro nás připravil předpředposlední víkend meteorologického jara 2022?

Pátek třináctého: Beze srážek. Ráno přechodně jasno až skoro jasno, jinak mraků více. Nejvyšší odpolední teploty okolo 19 až 23 °C.

Sobota čtrnáctého: Slunečno. A nebýt vysoké oblačnosti, tak perfektně slunečno. Nejvyšší odpolední teploty okolo 20 až 24 °C.

Neděle patnáctého: Slunečno. A nebýt vysoké oblačnosti, tak perfektně slunečno. Nejvyšší odpolední teploty okolo 21 až 25 °C.

Pondělí šestnáctého: Mraků přibude, mezi polednem a půlnocí nepřekvapí přeháňka/bouřka. Nejvyšší odpolední teploty okolo 22 až 26 °C.

Letní teploty dobývají Česko... A to jsme v polovině května. Znamená to, že se budeme v letních měsících smažit? Uvidíme...

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru