Na znovuotevření centra Kanape dorazily desítky seniorů
Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Teplice – V Lipové ulici, v objektu bytového domu pro seniory, bylo v úterý 3. května znovu otevřeno Denní centrum Kanape, provozované spolkem Senior Teplice. Zájem lidí, kteří čekali už půl hodiny před otevřením v chodbě před centrem, byl obrovský.

Dorazilo jich několik desítek, a organizátoři tak museli přinášet stále další židle. Centrum Kanape bylo nějaký čas zavřené. Díky finanční pomoci Statutárního města Teplice ve výši téměř půl miliónu korun mohlo počínaje květnem znovu obnovit svoji činnost.

„Mám to tady ráda, znám tu hodně lidí, chodím sem od roku 2009. Zúčastňuji se akcí a jezdím s Kanapem na pobyty. Teď to bylo několik měsíců zavřené, tak jsme se scházeli tady nedaleko v baráku dole, ale tam moc lidí nechodilo. Jsem ráda, že je Kanape zase otevřené,“ řekla nám jedna z účastnic. Pro pana Ladislava, který dorazil až z Řetenic, znamenalo znovuotevření centra velký svátek. „Víte, jsem sám a pořád luštit křížovky nebo koukat na televizi, to vás omrzí. V Kanapi se dostanu mezi kamarády a děláme spolu různé akce. Nebo si povídáme. Jsem moc rád, že se to znovu otevřelo.“

Slavnostního znovuzahájení provozu centra se kromě jiných zúčastnil jeho vedoucí Martin Budek a za Město Teplice přišel seniory pozdravit náměstek primátora Jiří Štábl. Denní centrum Kanape dřív sloužilo jako sociální služba. Nyní má status volnočasového klubu. Poskytuje prostor seniorům, z nichž některým by jinak hrozila sociální izolace, k nejrůznějším akcím a k setkáváním. Konají se zde zájmové, vzdělávací a volnočasové aktivity. Kupříkladu cvičení, výlety, tvoření a výroba dekorací a různých předmětů, nebo jen setkávání u kávy.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru