Litvínov získal zajímavou posilu. Na sever Čech přichází útočník Jindřich Abdul
Zdroj: HC Verva Litvínov
Teplice

Litvínov - S vedením hokejové Vervy se dohodl na novém angažmá útočník Jindřich Abdul. Forvard se zkušenostmi z KHL podepsal v Litvínově nový dvouletý kontrakt. „Jindra je typologicky ofenzivní hráč a má výbornou střelu. V loňské sezóně dokazoval, že byl v kádru Motoru velmi platným hráčem. Věříme, že nám pomůže v přesilových hrách,“ říká generální ředitel klubu Pavel Hynek.

Abdul je odchovancem vsetínského hokeje, kde v dorosteneckých letech zářil. Díky svým výkonům si vysloužil angažmá v mládeži Sparty. Po necelých dvou sezónách se ale vrátil zpátky na Valašsko. Ze Vsetínské juniorky si ho vyhlédlo Znojmo, které hrálo v rakouské EBEL. V jeho dresu odehrál v necelých dvou sezónách 33 zápasů a poté zamířil do Třebíče. V téže sezóně nastupoval i za svůj mateřský Vsetín, se kterým usiloval o postup do Chance ligy. V roce 2016 po šesti zápasech ve Vsetíně zamířil na Slovensko, kde v týmu Prešova nastupoval ve druhé nejvyšší soutěži. Ve 23 utkáních základní části se blýskl 42 kanadskými body (16+26) a v play off v sedmi zápasech přidal dalších 13 bodů (6+7).

V následující sezóně zamířil do Popradu. Ve městě na úpatí Tater odehrál dva kompletní ročníky, ve 108 kláních si připsal 61 bodů (25 + 36). Poté si ho vyhlédl bratislavský Slovan. V jeho barvách nasbíral v 53 utkáních 62 bodů (23 + 39). Jeho výkony zaujali v ruské KHL Čerepovec. V KHL ale zvládl odehrát jen 10 zápasů, než ho vyřadil hit od útočníka Azeveda. Po zranění se vrátil zpátky do Česka a stal se posilu Motoru. Na jihu Čech pomohl svými výkony k zisku bronzových medailí, v 52 zápasech zaznamenal 34 bodů za 13 gólů a 21 asistencí. V nové sezóně se poprvé představí před litvínovskými fanoušky. „Jindra je dobrý hráč, který je na ledě hodně vidět. Je vhodným typem do přesilovek a má kvalitní zakončení. Měl by nám pomoci v produktivitě,“ uzavírá hlavní trenér Vervy Vladimír Růžička.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru