Společně s hlavní čarodějnicí vzplály i malé čarodějnice
Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Fojtovice – Pálením čarodějnic žily v sobotu obce i města v celé republice. Také ve Fojtovicích u Krupky připravil Spolek za obnovu Fojtovic obrovskou vatru, na jejímž vrcholu se tyčila velká čarodějnice a akci doplňoval bohatý doprovodný program.

Než došlo ve večerních hodinách k upálení zlých sil převtělených do velkých i malých (příručních) čarodějnic, které si tu mohly děti na místě vytvořit, odstartovala od 14 hodin část plná her a zábavy pro nejmenší návštěvníky.

Rozkoukat se děti mohly na Poznávací stezce. Odpovídaly na otázky z oblasti filmových i literárních pohádek a obecně ze života čarodějů a čarodějnic. Otázky byly pro menší děti podle rodičů poměrně obtížné. Na některé neznali odpovědi ani oni sami. Proto bylo často vidět skupinky, kde se nad vyřešením úkolu potili rodiče a potomek zatím lelkoval bokem.

Vrásky z případného neúspěchu se brzy rozptýlily v dalších hrách a soutěžích. Děti se například trefovaly balónky do malých květináčů, snažily se shodit co nejvíc kuželek, projít po dřevěné dráze, vyzkoušely si chůzi na chůdách, dokazovaly odvahu při hledání bonbónů v tajemné černé díře, obalené pavučinou, vyzkoušely si obratnostpřekonáním plátna s otisky nohou a rukou, lovily rybky a podobně.

Velký zájem byl také o minifarmu. Pozornost přitahovala zejména nedávno narozená koťata, králíci, koně a poníci. Děti se mohly svézt na koni, traktorem nebo dokonce kamionem. Jen málokdo odolal vůni grilovaných vuřtů a klobás. Došlo i k vyhlášení nej čarodějnice a nechybělo tradiční stavění májky. Čarodějnické odpoledne ve Fojtovicích zakončilo zapálení vatry a upálení hlavní i všech malých čarodějnic.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru