Teplice budou pokračovat v pilotním projektu sběru kuchyňského odpadu
Zdroj: www.teplice.cz
Teplice

Teplice - Statutární město Teplice se rozhodlo, že bude letos pokračovat v pilotním projektu sběru kuchyňského odpadu. Navíc se po dohodě s bytovými družstvy rozšířil počet lidí zapojených v projektu. Začátkem dubna proběhla distribuce třídících setů do dalších zhruba 700 domácností z celkem 38 vchodů panelových objektů vytipovaných napříč městem a bylo rozestaveno dalších 19 nádob o objemu 240 nebo 120 litrů.

Ve čtvrtek 21.4. provedla odborná firma po roce druhou fyzickou analýzy odpadu. Skupina sedmi pracovníků postupně roztřídila obsah kontejnerů ze sedmi různých lokalit ve městě, aby se dalo určit, jak velká část objemu by nemusela skončit na skládce. Také porovnat s výsledky v minulém roce, aby se dal posoudit úspěch třídění kuchyňského odpadu. Prvotní odhad ukázal, že podíl gastroodpadu v popelnicích z míst, kde lidé mají speciální nádobu na zbytky z kuchyně, klesl.

Úplné výsledky fyzického zkoumání obsahu kontejnerů a jejich vyhodnocení bude mít statutární město Teplice k dispozici zhruba po čtrnácti dnech.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru