Ústecký kraj odeslal přes Krajskou zdravotní na Ukrajinu zdravotní materiál za téměř půl milionu
Hejtman Ing. Jan Schiller (vlevo) a Jan Foltýn. Foto: Krajská zdravotní
Teplice

Ústecký kraj - Zdravotnický materiál v hodnotě téměř půl milionu korun věnoval Ústecký kraj ve spolupráci s Krajskou zdravotní, a.s., na pomoc Ukrajině. Dar předal hejtman Ústeckého kraje Ing. Jan Schiller zástupci české pobočky mezinárodní humanitární organizace ADRA, která materiál převeze na Zakarpatí, odkud bude dále distribuován dle aktuální potřeby.

„Lidem, kteří přicházejí sem do Ústeckého kraje, pomáháme, jak můžeme, ale uvědomujeme si, že pomoc potřebují i lidé na území, kde se bojuje. Zdravotnický materiál je to základní, co by měli dostat a proto jsme se rozhodli pomoci právě tímto způsobem,“ uvedl hejtman Ústeckého kraje Ing. Jan Schiller.

Krajská zdravotní se o situaci na Ukrajině zajímá od samotného začátku válečného konfliktu. „Rád bych všem poděkoval za projevy zájmu a solidarity v souvislosti s děním na Ukrajině. Tato tragédie nám rozhodně není lhostejná a od samotného začátku se snažíme lidem zasaženým konfliktem pomoci. Velmi nás těší zájem a úsilí Ústeckého kraje, který dar zdravotnického materiálu inicioval. Právě s naším jediným akcionářem intenzivně komunikujeme, aby se jednalo o pomoc skutečně efektivní,“ uvedl předseda představenstva Krajské zdravotní, a.s., MUDr. Ondřej Štěrba.

Krajská zdravotní, a.s., veškeré své aktivity s Ústeckým krajem koordinuje a nejen na pomoci Ukrajině úzce spolupracuje. Ve svých nemocnicích zajišťuje péči o běžence, občany Ukrajiny, kteří přicházejí do Ústeckého kraje. V některých z nich dokonce přistoupila k otevření nových ambulancí určených právě pro tyto pacienty, tzv. UA pointů. „O běžence se personál naší společnosti stará i v Krajském asistenčním centru pomoci Ukrajině, řadu dalších ukrajinských občanů už společnost také zaměstnala. Od začátku války na Ukrajině přijala na čtyři desítky ukrajinských zaměstnanců, z toho 15 lékařů, 7 všeobecných sester, 6 praktických sester, 3 sanitáře a jednu porodní asistentku,“ dodal generální ředitel KZ MUDr. Petr Malý, MBA.

Za humanitární organizaci ADRA dar převzal zástupce české pobočky Jan Foltýn. „Od počátku konfliktu na Ukrajině se setkáváme s velkou vstřícností dárců i dodavatelů. Dar Ústeckého kraje a Krajské zdravotní zapadá do této mozaiky, cenný je pro nás specifičností, protože se jedná o materiál vybraný odborníky na zranění spojená s krizovou situací, která na Ukrajině panuje. Ukrajinská ADRA má vybudované distribuční kanály, které zajistí, že se pomoc dostane k těm, kteří ji opravdu potřebují,“ doplnil Jan Foltýn.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru