FOTO: V této nevábně vypadající prodejně v Teplicích úklidu moc nedali. Inspekce ji zavřela
Foto: SZPI
Teplice

Teplice - Potravinářská inspekce uzavřela prodejnu potravin v Teplicích kvůli výskytu myšího trusu. Museli tam zavřít.

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) provedla úřední kontrolu v maloobchodní prodejně potravin „Tuong Nguyen Van“ v Hudcovské ulici v Teplicích - Hudcově. Inspektoři uvnitř zjistili hygienické nedostatky včetně výskytu myšího trusu na prodejní ploše i v zámezí provozovny. S ohledem na tato zjištění provozovateli uložili úplný zákaz užívání prostor.

Inspektoři SZPI zjistili, že na prodejní ploše v úseku nebaleného a baleného pečiva a v zázemí provozovny ve skladu balených potravin a na toaletě pro zaměstnance se v době kontroly nacházel myší trus. Zápach po moči hlodavců byl znatelný napříč celou provozovnou.

edeniky 2310

Ve skladových prostorách docházelo ke skladování nesouvisejících předmětů včetně postele s lůžkovinami, televizorem, lampou či cestovními taškami s oděvy. Provozovatel nicméně uvedl, k přespávání na provozovně nedochází.

Dále uvnitř provozovny zjistili zanedbaný úklid. Podlaha pod regály na prodejní ploše byla znečištěná od prachu, zbytků potravin, drobků a pavučin. Regály s balenými potravinami byly znečištěné dlouhodobě se usazujícími prachovými nečistotami.

edeniky 2309

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru