V Česku končí respirátory v obchodech, restauracích, školách či hledištích. Nosit je ale musíte ještě na pár místech
Tohle už od pondělí nebude zapotřebí. Ilustrační foto
Teplice

Česko - Od pondělí 14. března již nebude platit plošná povinnost mít nasazenou ochranu nosu a úst, tedy respirátor či roušku. Na několika místech je ale budete muset nosit dál.

Výjimkou, kde dál budou respirátory a roušky povinné, jsou provozy zdravotních služeb, sociální služby jako například domovy pro osoby se zdravotním postižením, domovy pro seniory a domovy se zvláštním režimem a dopravci provozující veřejnou dopravu. Sem se počítají například i vozy taxi či Uberu. V těchto případech platí stejná pravidla jako doposud.

Podle ministra zdravotnictví Vlastimila Válka bychom respirátory mohli odložit všude v průběhu dubna, pokud se bude situace v březnu vyvíjet dobře a nedojde k něčemu mimořádnému. Uvedl to v rozhovoru pro Český rozhlas. „Čím dřív, tím lépe. Takový je plán,“ dodal. Je podle něj důležité dostat se od nařízení k doporučením a lidé by si sami měli vyhodnocovat, kdy budou pro ně či pro jejich okolí roušky potřebné.

V Ústeckém kraji v sobotu přibylo 315 potvrzených onemocnění covid-19. Je to o několik desítek méně než před týdnem a přibližně o dvě stovky méně než před dvěma týdny. Ke včerejšímu dni ani nebylo zatím ohlášeno žádné úmrtí pacienta v souvislosti s touto chorobou.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru