Počet nových případů covidu se v kraji včera ztrojnásobil! Už vládne varianta omikron
Testování na covid. Ilustrační foto
Teplice

Ústecký kraj – Testy v pondělí potvrdily v Ústeckém kraji 1655 nových případů nemoci covid-19. Pozitivních lidí prudce přibylo.

V neděli laboratoře potvrdily nákazu virem u 479 osob. O víkendu se ale obecně méně testuje. V pondělí před týdnem bylo v Ústeckém kraji potvrzeno 546 případů.

Nejvíce nově nemocných připadá na okresy Ústí nad Labem (373 případy) a Chomutov (320 pacientů). V celém Česku za včerejšek přibylo 20 270 nemocných. Pacientů v nemocnicích navzdory tomu zatím ubývá.

Prudký nárůst případů je připisován nové variantě omikron. „Varianta omikron se přenáší s vyšší účinností a k 16. lednu se její podíl pohybuje kolem 80 % vzorků vyšetřených metodou diskriminační PCR. Téměř 20 procent pozitivních vzorků pak ve sledovaném období (od 9. do 16. ledna, pozn. red.) ještě stále připadalo na variantu delta a její subvarianty,“ uvádí Státní zdravotní ústav.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru