Velkoobjemových kontejnerů bude přistaveno méně a na kratší dobu
Ilustrační foto
Teplice

Teplice – Statutární město Teplice omezí v letošním roce počet stanovišť velkoobjemových kontejnerů i dobu jejich přistavení. Důvodem je zejména strmý nárůst nákladů za skládkování. Zrušená byla například stanoviště, která se nacházela nedaleko dalšího. Současně také stanoviště, kde se objevovaly problémy a vyvolávaly stížnosti ze strany obyvatel.

Ještě v loňském roce byly velkoobjemové kontejnery přistavované na celkem 125 stanovištích. Letos to bude o patnáct stanovišť méně. Přistavování kontejnerů bude rovněž realizované oproti předcházejícím rokům pouze v měsících duben, červen, září a listopad. Na každém stanovišti bude kontejner k dispozici jen 3-4 dny.

V současné době je trendem předcházet vzniku odpadu a nabízet věci, které může někdo jiný ještě upotřebit. Vedení města proto apeluje na občany, aby využívali RE-USE centrum, případně nepotřebné věci nabídli prostřednictvím bazarů nebo sociálních sítí.

Do velkoobjemových kontejnerů patří domovní odpad. To znamená například nábytek, koberce, lina a podobně. V žádném případě není přípustné sem vhazovat stavební odpad, pneumatiky, elektrospotřebiče, ani obaly od nebezpečných látek, barev a podobně. Po celý rok je možné velkoobjemový odpad ukládat zdarma ve sběrném dvoře.

Přehled stanovišť a termínů pro přistavování velkoobjemových kontejnerů v roce 2022 najdete zde: Velkoobjemové kontejnery - harmonogram na rok 2022

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru