V Drážďanech kvůli sílící epidemii zrušili slavný Striezelmarkt. Nebudou tam ani jiné vánoční trhy
Slavný drážďanský vánoční trh. Foto: archiv
Teplice

Drážďany - Saská zemská vláda v minulém týdnu představila nové nařízení o ochraně před koronavirem. To platí od pondělí. Kvůli nové vyhlášce muselo město Drážďany zrušit slavný Striezelmarkt a další vánoční trhy.

„Do Striezelmarktu jsme investovali spoustu času, peněz a nápadů, aby se dal uskutečnit i v podmínkách pandemie,“ vysvětluje Robert Franke, vedoucí Úřadu pro hospodářský rozvoj. "I když bychom si jako obec jistě přáli dnešní rozhodnutí dříve, je dobře, že je nyní jasno."

O možném zrušení ze strany Svobodného státu město trhovce informovalo v co nejkratším možném čase. "Federální a zemské vlády se musí rychle dohodnout na kompenzaci a ztrátě příjmu pro obchodníky," říká starosta Dirk Hilbert. "Totéž platí samozřejmě pro provozovatele koncesních trhů v Drážďanech."

Drážďanský Striezelmarkt je jedním z nejstarších vánočních trhů v Německu. Pravidelně se koná v Drážďanech na Altmarktu v době adventu, a to už od roku 1434. Obří vánoční trh byl zrušený už v loňském roce.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru