Betonový monolit mostku u opiček už je na místě
Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Teplice – Na místě, kde stával původní mostek přes slepé rameno Horního rybníka v Zámecké zahradě, se už objevila monolitická betonová konstrukce, která bude základem pro mostek nový. K tomu, aby tady nebyl jen holý beton, mostek vizuálně nenarušoval celkovou atmosféru Zámeckého parku a odpovídal historické podobě, bude betonový základ opatřený obklady.

Práce provádí společnost Manipulace Investice Konstrukce ROsenkranc s.r.o., která ve výběrovém řízení skončila třetí. Stavbu zahájila letos v srpnu a na dokončení má sedmnáct týdnů. Podle Simony Zajícové z oddělení realizací a investic teplického magistrátu by mohl být mostek městu předán do užívání ještě koncem tohoto roku. Vzhledem k použité technologii a materiálům je podmínkou dodržení termínu i kvalita počasí. Pokud by začalo například mrznout, stavba by se nejspíš protáhla.

Vzhledem k charakteru stavby a využití těžké techniky bylo nutné uzavřít část chodníku. Návštěvníci parku, kteří přicházejí ze strany u opiček, musí projít dětským hřištěm, aby se dostali k rybníkům. „Chodíme dál po chodníku i přes zákaz, protože tam stejně pracují jenom někdy,“ kritizovala tempo práce jedna z místních obyvatelek.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru