Dárci nakoupili organizaci Květina 776 kilogramů potravin a drogerie
Foto: Archiv organizace Květina, z.s.
Teplice

Teplice – Do podzimní Sbírky potravin, která probíhala v sobotu 20. listopadu ve vybraných prodejnách v celé republice, se už tradičně zapojila také nezisková organizace Květina. Její dobrovolníky bylo možné potkat u Penny Marketu v Trnovanech.

„Jsem letos na sbírce podruhé. Když lidé nevědí, čím do sbírky přispět, mám připravený seznam potravin, které organizace potřebují nejvíce,“ uvedla dobrovolnice Katka. „Letos jsme pro sbírku oslovili tři střední školy z Teplicka, z nichž se přihlásilo 14 dobrovolníků, kteří se na organizování sbírky podíleli. Bez dobrovolníků by akce nešla realizovat,“ zdůraznila koordinátorka, Veronika Klaus Horčíková.

„V letošním podzimním kole lidé naší oganizaci darovali celkem 776 kg potravin a drogerie. Dar putuje do našich sociálních služeb, které pracují s jednotlivci a rodinami s dětmi v těžké životní situaci. Chtěla bych poděkovat všem, kteří nás přišli podpořit a projevit tak soulad nejen s myšlenkou samotné sbírky, ale i s tím, co již řadu let děláme my,“ dodává ředitelka organizace Barbora Bočková.

Sbírku potravin organizuje Česká federace potravinových bank ve spolupráci s Charitou ČR, Nadějí, Armádou spásy a Slezskou Diakonií. Jde o akci, při níž může pomoci každý tím, že pro potřebné nakoupí trvanlivé potraviny a drogerii. Sbírku mohli zájemci podpořit v sobotu 20. listopadu, v době od 8 do 18 hodin.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru